Megtörten, sírva vallotta be tettét a budapesti gyilkos: szíven szúrta áldozatát a Futórózsa utcában

Forrás: Thinkstock -
gyilkos vallomás szúrás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsírta magát, megtört és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek az a 39 éves, ukrán származású, magyar kőműves, aki halálra szúrt vasárnap este egy férfit a XVI. kerületi Futórózsa utcában - számolt be a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Pál Adrián elmondta: a rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani "betörőt fogtam, megszúrtak". A mentők megérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre sem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni. A kórházban azonban életét vesztette.

A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, kamerák segítségével feltérképezték, merre távozhatott az elkövető

és Sashalomig, a Havashalom utcáig jutottak. Felállítottak egy húsztagú nyomozócsoportot is.
Az ezredes ismertette: az elkövetőről készült felvételeket megmutatták az utcában élőknek, a jellegzetes mozgású és dzsekijű férfit a környékbeliek felismerték és megmutatták, hol lakik.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A rendőröknek a férfi munkatársai is beszámoltak arról, hogy aznap nem ment dolgozni, beteget jelentett. A férfit végül a lakóhelyéről előállították és kihallgatták.

Mintegy 15 perc alatt megtört, beismerte tettét, majd védő jelenlétében jegyzőkönyvben is teljes beismerő vallomást tett

- mondta Pál Adrián. Hozzátette: a férfit a helyszínre is kivitték, megmutatta, mi, hol történt és azt is, hova rejtette a kést, amivel megszúrta az áldozatát.

Pál Adrián elmondta: a helyszíni kihallgatások alapján tudják, hogy az áldozat a társasházi lakásának erkélyén állt, amikor meglátta a parkolóban a gépkocsik között gyanúsan mozgó alakot, akit megpróbált kérdőre vonni, de választ nem kapott. Ekkor felvette a kabátját, hogy utána menjen, közben szólt a feleségének, hogy értesítse a rendőrséget.

A férfi a gyanús alak után eredt, próbálta kérdőre vonni. Ekkor a gyanúsított - vallomása szerint - megszúrta áldozatát.

Az elkövető azt mondta, nem kívánta áldozata halálát, de a szúrás szívet ért, és halálosnak bizonyult. A 8,5 centiméter hosszú pengéjű kést a gyanúsított a szomszédos ház csatornájába dobta, majd hazament, lemosta véres kezét, szemétbe dobta a kabátját. A többi, az emberölés idején viselt ruháját le tudták foglalni.

Pál Adrián szerint a csendes, biztonságos környéken a bűncselekmény nagy riadalmat keltett, de a rendőrség gyors, szakszerű nyomozása eredményeképpen 38 órán belül elfogták a férfit.
Az MTI kérdésére az ezredes közölte: az áldozatával egyidős ukrán származású, magyar állampolgárságú kőműves vendégmunkásként dolgozott Magyarországon.

Vasárnap a szabadnapját töltötte és városnézésre indult, a parkoló autók közé pedig azért guggolt le, hogy "a dolgát végezze".

A sértett - és ezt a felesége is megerősítette - azonban azt gyanította, hogy más célja van a férfinek, esetleg lopna vagy betörne, ezért eredt utána. Az elkövető büntetlen előéletű, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közokirathamisítás miatt folytat vele szemben eljárást.

Az ezredes beszélt arról is, hogy a sértett is ukrán származású magyar állampolgár és ugyancsak kőművesként dolgozott. A két férfi egymástól hét kilométerre született Ukrajnában, de a jelenlegi információk alapján nem ismerték egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.