Nyilvánosságra kerültek Harry herceg és feleségének pénzügyei. A nemzetközi sajtó pedig komoly vádakkal illette a fiatal párt, ugyanis szerintük kozmetikázzák cégeik könyvelését.

Meghan és Harry egy ideje már nem a szigetországban, hanem Kaliforniában élnek, a cégeik azonban egy másik államban, Delaware-ben vannak bejegyezve. A céghálózat azonban nem muzsikál fényesen, sőt néhány vállalkozás csak veszteséget termel. Ezeket látva kaptak szárnyra a vad pletykák, miszerint pénzmosással keresi kenyerét Harry.

A nemzetközi sajtó súlyos vádakkal illeti a hercegi pártForrás: AFP/Angela Weiss

Összesen 11 cég köthető a hercegi párhoz, ezeket ügyvédeik alapították az amerikai offshore-paradicsomban. Ezen cégek többsége nem végez érdemi tevékenységet, pedig találhatunk köztük ingatlanos, pénzügyi befektetési, valamint könyvterjesztői vállalkozást is.

A cégek mennyisége, az elvégzett munka, és a bejegyzésük helye alapján az amerikai és a brit sajtóban egyértelműen pénzmosásnak nevezik Meghanék ügyeskedését – írja a Ripost.

A pár azonban nem követ el bűncselekményt, Delaware államban ugyanis nem kell adót fizetni az ott alapított cégek, sem tevékenységük, sem telephelyeik után.