Pénzmosásból tarthatja el családját Harry - Súlyos vádak érték a herceget

Forrás: AFP/Angela Weiss -
Meghan Markle súlyos vádak adóparadicsom pénzmosás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra kerültek Harry herceg és feleségének pénzügyei. A nemzetközi sajtó pedig komoly vádakkal illette a fiatal párt, ugyanis szerintük kozmetikázzák cégeik könyvelését.

Meghan és Harry egy ideje már nem a szigetországban, hanem Kaliforniában élnek, a cégeik azonban egy másik államban, Delaware-ben vannak bejegyezve. A céghálózat azonban nem muzsikál fényesen, sőt néhány vállalkozás csak veszteséget termel. Ezeket látva kaptak szárnyra a vad pletykák, miszerint pénzmosással keresi kenyerét Harry.

A nemzetközi sajtó súlyos vádakkal illeti a hercegi párt Forrás: AFP/Angela Weiss

Összesen 11 cég köthető a hercegi párhoz, ezeket ügyvédeik alapították az amerikai offshore-paradicsomban. Ezen cégek többsége nem végez érdemi tevékenységet, pedig találhatunk köztük ingatlanos, pénzügyi befektetési, valamint könyvterjesztői vállalkozást is.

A cégek mennyisége, az elvégzett munka, és a bejegyzésük helye alapján az amerikai és a brit sajtóban egyértelműen pénzmosásnak nevezik Meghanék ügyeskedését – írja a Ripost.

A pár azonban nem követ el bűncselekményt, Delaware államban ugyanis nem kell adót fizetni az ott alapított cégek, sem tevékenységük, sem telephelyeik után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.