Extrém hidegre és órákon át tartó sűrű ködre kell készülnie az országnak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Extrém hideg tartós sűrű köd időjárás köd előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztetést adtak ki az országra, ugyanis nagyon lehűl a levegő és egyes megyékben tartós ködre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a minimum hőmérséklet a napokban elérheti a -20 Celsius fokot is a hófedte helyeken.

A keddi előrejelzés szerint északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan fordulhat elő kis mennyiségű, vegyes csapadék. A nyugatias szél gyenge marad. -5 és +6 fok között változik a hőmérséklet - északnyugaton lesz a legenyhébb idő.

Hidegre és ködre készüljenek, akik útra indulnak a következő napokban Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerdán délelőtt még erősen felhős lesz az ég, keleten sűrű ködfoltok is lehetnek. A Tiszántúlon hószállingózás kialakulhat. Délután aztán északnyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet. 0 és +6 fok közé enyhül a levegő – írja a Köpönyeg.hu.

A szerdai köd miatt sárga jelzést adott ki az OMSZ öt megyére. Békésben, Hajdú-Biharban, Hevesben, Nógrádban és Jász-Nagykun-Szolnokban tartós, akár hat órán át is tartó sűrű ködre kell számítani. A látótávolság várhatóan csupán pár száz méter lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.