Brutális faggyal indul a hét: ez vár ránk a folytatásban

hideg időjárás fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kemény faggyal indul a hét, van olyan terület, ahol akár -13 fok is lehet. A folytatás azonban valamivel kellemesebb lesz. 

Hétfő

Az ország nagy részén sok napsütésre, kevés fátyolfelhőre számíthatunk. Csak az Alpokalján lesznek felhősebb tájak, itt hószállingózás előfordulhat. Reggel -13 és -5 fok között, délután 0°C körül alakul a hőmérséklet.

Képünk illusztráció Forrás: Kálló Péter - Origo


Kedd

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő hószállingózás, szitálás, akár ónos szitálás. Keleten egész nap fagyni fog, nyugaton +2, +3 fok is lehet. Az északnyugati szél megélénkül.

Szerda

Rétegfelhős, borongós időre van kilátás, főleg keleten tartós ködfoltok is lehetnek. Keleten elszórtan szállingózhat a hó, illetve ónos szitálás is lehet. Nyugaton kisebb folyékony halmazállapotú csapadék lehet. +1 és +6 fok közé enyhül a levegő. Élénk marad az ÉNy-i szél.

Csütörtök

Délnyugaton változóan felhős, napos idő valószínű, de máshol északnyugat felől gyakran lesz felhős az ég. Kisebb vegyes csapadék kialakulhat. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. +5 fok köré erősödik a nappali felmelegedés - de ÉK-en még mindig lehetnek 0 fok körüli területek.

Péntek

Erősen felhős idő várható, elszórtan kisebb csapadékkal. Az ÉNy-i szél megerősödik. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.