Ennek nem fog mindenki örülni: ez várható Magyarországon a következő napokban

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
havazás időjárás február tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kímél minket az időjárás: csapadékzóna érkezik hazánkba, havazás várható. 

Kedd
Eleinte erősen felhős lesz az ég, kisebb szitálás, esetleg havas eső is előfordul; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű, és késő estétől északnyugaton, északon havazás kezdődik. Az északnyugati szél megerősödik. 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda
Hajnalban - a DNy-i területeket leszámítva - többfelé várható havazás, havas eső. Főleg a Tiszántúlon lehet pár cm, vizes hóréteg. Ezt követően - az erős, olykor viharos szél hatására - csökken a felhőzet, kisüt a nap, és már csak futó zápor fordulhat elő. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtök
Eleinte változóan, majd délután erősen felhős lesz az ég, és főleg északon fordulhat elő zápor, hózápor. Reggel gyengén fagyhat, délután +6, +7°C lesz. Estére mérséklődik az erős ÉNy-i szél.

Péntek és szombat
Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordul elő zápor. Pénteken a DNy-i, szombaton az ÉNy-i szél erősödhet meg. Egyébként 5-10 fokos enyheség várható - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.