Előbb saját kocsiját gyújtotta fel a férfi Zuglóban, majd egy gyógyszertárral próbálkozott

Forrás: Thinkstock -
gyújtogatás férfi rendőrség gyógyszertár Zugló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogta a budapesti rendőrség azt a 48 éves férfit, aki péntek éjszaka a XIV. kerületben felgyújtotta az autóját, majd egy helyi gyógyszertárat égő papírzacskóval akart lángba borítani.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának mindössze hat perc különbséggel csörgött a telefonja a két tűzeset miatt. Először egy Francia úton kigyulladt autóhoz riasztották őket, majd egy, a Kerepesi úton lévő gyógyszertárhoz, amelynek az ablakát betörték, azután égő papírzacskót dobtak be rajta.

A hatóságok a kigyulladt autót eloltották, majd a tűzvizsgáló megállapította, hogy a járművet szándékosan gyújtották fel. A rendőrség a közleményében azt írta: a gyógyszertárba dobott égő zacskó hamar elégett, így az épület nem kapott lángra.

Felvette a kamera, ahogy éppen felgyújtja a zuglói gyógyszertárat a férfi, aki előtte a saját kocsiját égette rommá Forrás: Origo

A hívásokat fogadó és a rendőröket irányító ügyeleteseknek hamar feltűnt, hogy a két eset között összefüggés lehet, ezért a gyógyszertári tűzesetet bejelentővel folyamatosan tartották a kapcsolatot, majd az illető személyleírása alapján a főváros összes járőröző rendőrét értesítették.

A 48 éves R. Sándort az első bejelentést követő 2 órán belül az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél, egy villamosmegállóban fogták el a rendőrök.

A nyomozók férfit az előállítását követően rongálás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – írja a police.hu.

A rendőrség nemrég egy hazai "Tinder-csalóra" is lecsapott, aki több nőt csúnyán megkárosított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.