időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változékony és hűvösebb idő várható a hétvégén: többfelé napközben is mérhetnek 5 Celsius-fok alatti értékeket, vasárnap pedig néhol mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. Ezzel együtt sok napsütés várható, a hegyekben viszont hózápor is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű és a légmozgás is mérséklődik. A hőmérséklet hajnalra általában mínusz 5 és plusz 1 fok közé süllyed, ugyanakkor a fagyzugos tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra plusz 3-8 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap a Dunántúlon továbbra is napos marad az idő. A Dunától keletre eső területeken viszont délelőtt erősen megnövekedhet a felhőzet, beborulhat az ég. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb keleten fordulhat elő időszakosan gyenge eső, a hegyekben kisebb havazás. Időnként megélénkül, néhol meg is erősödik szél. Hajnalban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók, de egyes helyeken akár mínusz 10 fok körülire is lehűlhet a levegő. A csúcshőmérsékletek általában plusz 5 és 10 fok között alakulnak, de a tartósan felhős, kevésbé szeles keleti tájakon több fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.