Kigyulladt egy lakóház: legalább hét ember, köztük két gyerek vesztette életét egy tűzvészben Franciaországban

Forrás: shutterstock -
halál Franciaország tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tűz ütött ki egy lakóházban Délnyugat-Franciaországban: legalább hét ember meghalt.

Legalább hét ember, köztük két gyerek vesztette életét egy tűzvészben egy délnyugati-franciaországi település egyik lakóházában.

A katasztrófát a földszinten található kisboltban és gyorsbüfében történt, ismeretlen eredetű robbanás okozta.

A tragédia hétfőre virradó éjjel fél 2-kor történt a Perpignan városától 15 kilométerre található Saint-Laurent-de-la-Salanque település központjának egyik kétemeletes épületében.

A tűzoltók reggel öt ember holttestét találták meg a kiégett lakások romjai között, s a délutáni, még mindig nem végleges adatok szerint a halálos áldozatok száma hétre emelkedett, köztük két gyerek is volt - közölte Jean-David Cavaillé helyi ügyész.

A helyi tudósítások egy súlyos sérültről és tucatnyi könnyebb sérültről is beszámoltak.

A súlyos sérült egy 27 éves férfi, aki kiugrott egy első emeleti ablakból, amikor felcsaptak a lángok, őt jelenleg kórházban ápolják. A könnyebb sérültek füstmérgezést szenvedtek. A túlélőkkel és tanúkkal pszichológusok foglalkoznak a helyszínen.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A nyomozás megkezdődött a földszinten történt robbanás pontos okainak megállapítására.
A két épületben 11 lakás égett ki, és az épület előtt gázpalackokat találtak a rendőrök, de egyelőre nem ismeretes, hogy azok okozták-e a robbanást.

Egy erős robbanást lehetett hallani, aztán hatalmas lángokat lehetett látni"

"Aztán kiáltásokat hallottunk, az utca szemben lévő oldalán a kirakatok betörtek. A tűz a kisboltban vagy a mellette található gyorsbüfében ütött ki a földszinten"

A tanút az utca többi lakójához hasonlóan a tűzoltók a 10 ezer lakosú település dísztermében helyezték el. Az önkormányzat közölte, hogy a megrongálódott épületben élőknek a település szállást biztosít.
Az ügyészség szándékos gyújtogatás gyanújával indított eljárást. Gérald Darmanin belügyminiszter jelezte, hogy a még a nap folyamán a helyszínre látogat - írja az MTI.

Kapcsolódó cikk: Bennégett egy férfi a házában Szigetszentmiklóson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.