Megdöbbentő! Kiderült, hogy mennyit kellett fizetnie a tavalyi év rekordbliccelőjének

BKK rekord fizetés bliccelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A BKK összeállította a tavalyi év bliccelőinek tízes listáját.

Az előző év rekordbliccelőjének 1 879 391 forintot kellett fizetnie, a másodiknak kicsit több mint egymilliót, a harmadiknak pedig mintegy 900 ezer forintot; a tízes lista utolsó helyén pedig az a bliccelő áll, aki 661 ezer forintot fizetett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Az első helyezett pótdíjbefizetése hat végrehajtási eljárásból, több tucatnyi rendezetlen pótdíjazás alapján jött össze. Viszont a mostani év első helyezettje jócskán elmarad a 2020-as győztestől, mert neki 797 400 forint volt a tartozása - jelezte a BKK.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A korábbi évtizedek enyhébb pótdíjazási gyakorlatát felülvizsgálták és a Budapesti Közlekedési Központ 2015 óta szigorúbban lép fel a jegy és bérlet nélkül utazókkal szemben.

A szigorúbb követeléskezelésnek köszönhetően évente több tízezer fizetési meghagyásos és végrehajtási eljárást indít a cég - derült ki a közleményből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.