Szívszorító: egy ukrán kisfiú a kamerák előtt sírta el magát, amikor hátrahagyott apukájáról beszélt

Forrás: Instagram/anews -
Oroszország Ukrajna kisfiú szétszakadt család videó Orosz-ukrán háború szívszorító orosz ukrán háború hátrahagyott apa Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több napja tart már az orosz-ukrán háború, és emberek tömegei menekülnek a harcok elől. A civil lakosság jelentős része igyekszik kimaradni a katonai konfliktusból, és a szomszédos, biztonságos országokban próbálnak ideiglenesen menedéket találni.

Alig pár nap alatt hatvanezer ember lépte át a magyar-ukrán határt, és vélhetően a következő napokban is sokan érkeznek majd Kárpátaljáról. Az országot azonban csak a nők, gyermekek és az idősek hagyhatják el, az ukrán kormány ugyanis arra utasította a 18 és 60 év közötti férfiakat, hogy maradjanak és harcoljanak.

Ennek az lett az eredménye, hogy családok szakadnak szét a határátkelőknél.

Zokogva mesélt arról, hogy az édesapját Kijevben kellett hagyniuk Forrás: Instagram/anews

Az egyik tévéstáb megszólaltatott egy menekülő kisfiút, aki elárulta, hogy az apukájának Kijevben kellett maradnia és dolgok eladásával próbálja segíteni a hadsereget. Az is elképzelhető, hogy harcolnia is kell majd - mondta a kisfiú a Blikk szerint, majd a kamerák előtt elsírta magát.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.