Figyelmeztet az ENSZ: súlyos hiba lenne azt gondolni, hogy a világjárványnak vége

Forrás: AFP/Lluis Gene -
világjárvány COVID-19 ENSZ évforduló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs vége a koronavírus-járványnak, és továbbra is méltánytalan a védőoltások globális elosztása - hívta fel a figyelmet António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán, a világjárvány kirobbanásának második évfordulóján kiadott közleményében.

Guterres felidézte, hogy a pandémia során több mint 446 millió ember fertőződött meg koronavírussal világszerte, és több mint 6 millió ember halálával hozható összefüggésbe a járvány, amely számtalan ember mentális egészségét is károsította az utóbbi két évben.

Az ENSZ figyelmeztet: a járványnak nincs vége Forrás: AFP/Lluis Gene

A példa nélküli közegészségügyi intézkedéseknek és a védőoltás különlegesen gyors kifejlesztésének köszönhetően a világ számos régiójának mára sikerült visszaszorítania a járványt, de súlyos hiba lenne azt gondolni, hogy az egésznek vége van - fogalmazott az ENSZ-főtitkár.

A koronavírus ötödik hulláma lecsengőben van hazánkban, a fertőzöttek száma napról napra csökken.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.