Gyász! Elhunyt a világ legidősebb bloggere

halál blogger legidősebb Dagny Carlsson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Százkilenc évesen elhunyt csütörtökön a világ vélhetően legidősebb bloggere, a svéd Dagny Carlsson.

A rekorder halálát Asa Blanck dokumentumfilm-rendező jelentette be, aki néhány éve filmet forgatott az idős asszonyról Livet börjar vid hundra (Az élet 100 fölött kezdődik) címmel.

"Nincs semmi szokatlan abban, hogy egy csaknem 110 éves ember meghal, ám Dagny Carlsson elhunyta súlyos veszteség" - mondta a svéd köztévének Blanck, aki szerint ő olyan sokat kapott a bloggertől, mint csak kevesektől.

Forrás: Shutterstock

Dagny Carlsson 99 évesen elvégzett egy számítógépes tanfolyamot, és 100 évesen indította el blogját Blogga med mig! (Blogolj velem!) címmel. A matróna rendszeresen leírta, hogyan telnek egy százon túli ember mindennapjai Svédországban, és ezzel sok lelkes és hűséges hívet szerzett.

Úgy festette le magát, mint "egy szívós nénit, aki szereti a legtöbb dolgot, legyen az egy opera vagy egy szokványos csevej vidám és nehéz dolgokról".

"Leginkább a vidám beszélgetéseket szeretem" - írta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.