Egy fővárosi hipermarketben esett össze egy idős nő

mentő újraélesztés Budapest bevásárlóközpont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vásárlás közben lett rosszul egy idős nő Budapesten - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Tegnap egy fővárosi hipermarketben lett rosszul egy 75 év körüli nő vásárlás közben.

A bejelentők megvizsgálták az asszonyt a mentésirányító utasításai alapján, aki már nem lélegzett. Az instrukciók alapján megkezdték az újraélesztést, amihez a biztonsági őr hamarosan egy defibrillátorral csatlakozott. A perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten küzdöttek tovább a nő életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, rövid időn belül sikerre vezetett.

Egy fővárosi hipermarketben esett össze egy idős nő - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Később kiderült, hogy a nő nem volt egyedül, fia és menye vitte el vásárolni, ám a bejáratnál különváltak. Mikor nem találták az idős hölgyet, a biztonsági őröktől érdeklődtek, akik tájékoztatták a családot a történtekről. A család még éppen elérte a mentőt a parkolóban, mielőtt bajtársaink stabil állapotban kórházba szállíthatták a beteget - írták a Facebookon.

Sajnos nem ez az első ilyen eset, nemrég minden előzetes panasz nélkül esett össze otthonában az a 65 év körüli férfi, akinek albérlője sietett a segítségére. A mentők számoltak be az életmentésről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.