Koronavírus: További két héttel meghosszabbították a beutazási korlátozásokat ebben az országban

korlátozások Horvátország koronavírus beutazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horvátországban április 15-ig meghosszabbították a beutazási korlátozásokat, így továbbra is védettségi igazolásra van szükség a határátlépéshez - közölte a válságstáb pénteken, a honlapján.

Azok, akik rendelkeznek digitális uniós védettségi igazolással, korlátozások nélkül léphetik át a határt.
A horvát hatóságok megkülönböztetés nélkül elfogadják az Európai Unióban és a WHO által engedélyezett összes oltóanyagtípust.

A szabad határátlépéshez teljes beoltottságra van szükség: a második vakcina felvételétől legfeljebb kilenc hónap telhet el, három vakcina esetén nincs korlátozás.A gyógyultsági igazolás nem lehet régebbi 180 napnál.

Azok, akiket nem oltottak be, és nem estek át a fertőzésen, a mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 24 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén gyorsteszt felmutatásával léphetik át a határt. A 12 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól.

Koronavírus: További két héttel meghosszabbították a beutazási korlátozásokat ebben az országban Forrás: Shutterstock

Az elmúlt 24 órában 1442 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az országban, és a vírus okozta Covid-19-ben kilencen hunytak el. Kórházban 657 beteget ápolnak, közülük 40-en szorulnak lélegeztetőgépre. A csaknem négymillió lakosú Horvátországban eddig 2 311 026-an kaptak védőoltást, közülük 2 238 332-en már a második adagot is beadatták maguknak.

Vili Beros egészségügyi miniszter a sajtónak úgy nyilatkozott: fel akarják gyorsítani az oltási kampányt, mégpedig úgy, hogy azok számára, akik be vannak oltva, ősztől csökkentik a betegbiztosítás összegét.
"A kormány pénzügyi ösztönzést fontolgat minden teljesen beoltott személy számára, aki felveszi a harmadik oltást, beleértve minden további adagot is. Mégpedig úgy, hogy bizonyos egészségbiztosítási juttatásokat kínál" - mondta a miniszter.

A koronavírussal kapcsolatos legfrisebb információkról ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.