katasztrófavédelem sziréna próba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő délelőtt 11 órakor hazánkban is megszólalnak majd a szirénák, ijedtségre azonban nincs ok: a szokásos tesztelést végzik.

Szirénapróbát tartanak április 11-én, hétfőn! Délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) hangos üzemű (teljes körű) próbájára kerül sor. A szirénapróba alatt a következő szöveget, illetve jelzést adják le: "Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzését hallják."
Miután elhangoztak ezek a figyelmeztető mondatok, azonnal következik a szirénajelzés, ami egy két percig tartó, váltakozó hangmagasságú, mélyebb tónusú, hang.

Ezt a próba folyamán többször is megismételhetik. A próba végét az jelzi, hogy az alábbi szöveget hallhatjuk: "A próbának vége! A próbának vége! A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs. Ez a rendszer próbája."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.