Döbbenetes képsorok: szokatlan jelenséget rögzítettek a kamerák húsvéthétfőn

tavasz havazás hózápor húsvétkor időjárás hózápor húsvét húsvéthétfő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi hetekben már megszokhattuk, hogy rendkívül szeszélyes az időjárás. Arra azonban talán csak kevesen számítottak, hogy hóesésben kell majd locsolkodni menniük.

Az előrejelzések szerint változékony időre számíthatunk ezen a héten. Habár folyamatosan egyre feljebb kúszik majd a hőmérő higanyszála, továbbra is megkeseríti az életünket az erős szél, többfelé pedig eső, elvétve hózápor is előfordulhat.

Az április hóesést már a hónap első napjaiban megtapasztalhattuk, de sokan húsvétkor is kénytelenek voltak visszavenni magukra a télikabátot. Az ország egyes pontjain ugyanis havazott húsvéthétfőn. A nem mindennapi jelenséget videóra vették a meteorológiai kamerák.

Forrás: Daróczi Csaba

Szilvásváradon, Jászfényszarunál, Sándorfalván, Bánkúton, Budatéténynél és a Pilisben is havazott, illetve jégdara is hullott az égből az Időkép felvételei alapján.

A héten fokozatosan melegszik majd az idő, de az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt elsőfokú riasztást adott ki az egész országra. A heti időjárás-előrejelzést ide kattintva tudjátok elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.