Ez nem áprilisi tréfa: erős széllel, záporokkal és hózáporral indul a húsvéthétfő

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
időjárás-előrejelzés időjárás hózápor húsvét április zápor húsvéthétfő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hűvös, borús idővel kezdődik a jövő hét: hajnalonként mínuszok lesznek, a hegyekben akár hózápor is lehet. A hét második felében fokozatosan melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Húsvéthétfőn egyre többfelé felhős lesz az ég. Elszórtan záporeső, hódara zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 5, napközben plusz 8 és 13 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden keleten lesz több napsütés, a nyugati megyékben erősen felhős vagy borult idő valószínű. Többfelé fordulhat elő zápor, de egy-egy zivatar sem kizárt. Főleg éjjel, hajnalban az északi részeken vegyes halmazállapot is lehet. Hajnalban általában mínusz 1 és plusz 3, napközben plusz 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szerdán elszórtan előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben. A minimumok mínusz 3 és plusz 4 fok között várhatók, de a fagyzugokban akár mínusz 5 fok is lehet. A maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Tavaszi havazás Újpesten 2022 április 3-án. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek nagyobb eséllyel záporok, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan előfordulhatnak záporok. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 9, a maximumhőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett továbbra is lehetnek elszórtan záporok. Szombaton a hajnali 3-10 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban plusz 4 és 11, míg délután 16 és 22 fok között várható a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ha kíváncsi vagy, milyen időnk lesz idén nyáron, ide kattintva elolvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.