időjárás-előrejelzés front időjárás kettős fronthatás fronthatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán eleinte délen és keleten előfordul záporeső az erősen felhős égből, majd északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, de csak néhol fordul elő zápor. Erősödik a szél is. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet, melegszik az idő, ám ez sokaknak megkeserítheti a mai napját.

Kettős fronthatás terheli a szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol erős stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.