Veszélyes ragadozók tartják félelemben a magyar falu lakóit

Forrás: Shutterstock -
Bükk veszélyes juhok Aggteleki Nemzeti Park farkas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Aggteleki Nemzeti Park körzetében egyre több farkassal találkoznak a helyi lakosok. Bár hazánkban védett állatként tartják számon ezeket a vadállatokat, egyre több gazdának okoznak hatalmas károkat.

Az Aggteleki Nemzeti Park térségében található településeken egyre többször bukkanak fel farkasok, amelyek nagyon sok kárt okoznak a helyi gazdáknak.

"Mivel a farkas húsevő, megtámadják a haszonállatokat. Az egyik szomszédomnak többször széttépték a juhait, és ezzel súlyos kárt okoztak neki.

Errefelé rendszeres látvány a ragadozók elől menekülő szarvas is" - árulta el a Borsnak egy jósvafői lakos.

Szürke farkas Forrás: Shutterstock

"Őshonos vagyok a faluban, ezért talán egy kicsit indulatos leszek, ha belegondolok, hogy a farkas mennyi kárt okoz a földijeimnek! Szerintem az összeset ki kellene irtani" - magyarázta a falugondnok, aki továbbá elmondta, hogy a farkasok megölik a maguknál értékesebb szarvasokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.