Gigantikus halszörnyet mosott partra a víz - Fotón a tetem

természet érdekesség állatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas elpusztult óriáskalmárt talált egy dél-afrikai család a Fokváros közelében fekvő Kommetjie partjainál. Egyelőre csak sejtik, mi végezhetett a fenséges fejlábúval.

Ali Paulus párjával és két gyermekükkel sétált a kommetjiei Long Beachen, amikor belebotlottak a több mint kétméteres állat tetemébe. A mérésnél figyelmen kívül hagyták az óriási teremtmény csápjait, melyeket kinyújtva valószínűleg többszörösére rúgott volna az eredmény.

Az édesanya a Mirrornak elmondta, hogy nagyon meglepte őket a látvány, és főként azt tartották érdekesnek, hogy az állat testén hajócsavar okozta sérülés éktelenkedett, pedig ezek a lények jóval a felszín alatt, 300-1000 méteres mélységben élnek. Természetesen lehetséges, hogy a már elpusztult tintahal testét kapta el a propeller, ám bárhogy is történt, az biztos, hogy impozáns méreteivel még halála után is képes volt mindenkit ámulatba ejteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.