Megölte terhes barátnőjét a magyar férfi, holttestét egy bőröndbe gyömöszölte és a vonaton hagyta

Forrás: Schreiber Arcanum Digitalis Tudomanytar -
gyilkosság koffergyilkos Schreiber Tamás József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hetekben a G. Orsolya szomorú története tartotta lázban az országot. Az Amerikában élő édesanyát több késszúrással megölte, majd egy sporttáskába gyömöszölte a gyilkosa, aki valószínűleg a szeretője volt. Hasonló eset történt Magyarországon is 1931-ben.

A koffergyilkosként ismertté vált Schreiber Tamás József tette évekig foglalkoztatta az országot. 1931. március 12-én egy meztelen nő holttestét találták meg egy bőröndben a Hatvan és Szolnok között közlekedő személyvonaton. A kalauzok vették észre a táskát, majd átadták pályaudvar főnökének, akiben gyanút keltett a koffer súlya, ezért értesítette a rendőrséget. A vizsgálatok során kiderült, hogy a húszas éveiben járó nőt leütötték, megfojtották, majd a táskába gyömöszölték. Ujjlenyomatai alapján azonosították Nagy Mária budapesti lakost, aki másfél hónapos terhes volt - írja a Bors.

Schreiber Tamás József Forrás: Schreiber Arcanum Digitalis Tudomanytar

A vonat személyzete és több utas arról számolt be a rendőröknek, hogy láttak egy harmincas férfit, amint egy nagy bőröndöt tuszkol be az egyik vagonba. A lány hozzátartozói pedig megemlítették Mária egyik korábbi udvarlóját, Schreiber Tamás Józsefet, akire illett a személyleírás. Schreiber szeretőt tartott Mária mellett, ám a nő ezt nem tudta elfogadni, és folyamatosan a férfi nyomában járt. Schreiber megunta ezt, és megszabadult a lánytól.

Schreiber büntetett előéletű volt, csalások miatt már volt dolga a rendőrökkel. A gyilkosság után országos hajtóvadászatot indítottak ellene. Amikor elfogták, azt vallotta, hogy rajtakapta Máriát a szeretőjével, és hirtelen felindulásból követte el a gyilkosságot. Ezzel a halálbüntetést megúszta, 13 évig ült börtönben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.