Elhunyt az egykori országos tisztifőorvos, Falus Ferenc

Fotó: Bielik István - Origo -
Falus Ferenc halál gyász tisztifőorvos szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos.

A hírről Falus Ferenc fia, Dániel tájékoztatta a Telexet. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték, csütörtökre virradóra hunyt el álmában.

Falus Ferenc mentősként kezdte pályafutását, később tüdőgyógyászként dolgozott, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

Ő volt az 1995-ben alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke, majd 2001-től 2007-ig a Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként dolgozott, ahol létrehozta az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát.

2007-ben vette át az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését, három évig dolgozott ebben a pozícióban, majd felmentették tisztségéből - írja a portál.

Fotó: Bielik István - Origo

Falus Ferenc május végén még arról beszélt egy műsorban, hogy kell-e tartanunk a majomhimlőtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.