"Ott van a szélben, szivárványban, zivatarban" - Aigner Szilárd emlékéről nyilatkozott özvegye

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
özvegy meteorológus Pártai Lucia Aigner Szilárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aigner Szilárd meteorológus 70 évesen távozott az élők sorából, halála mindenkit megrendített. Felesége, Pártai Lucia most felidézi férje emlékét.

Aigner Szilárdot minden néző szerette, személyisége, hangja és kisugárzása miatt. Ikonikus köszönése, a "derűs napot" is ott cseng még sokak fülében. Felesége, Pártai Lucia felidézte, milyen benyomásokat keltett benne a meteorológus megismerkedésük idején.

Aigner Szilárd 70 évesen távozott az élők sorából Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Amikor megismertem, azonnal feltűnt, mennyire jó apa, aki előző párja elvesztését követően már két éve egymaga nevelte, szerette, tanította a kislányát, ez érintett meg. Egymás szakmai tudását tartottuk fontosnak, a szakmai hitel, az azzal történő segíteni tudás volt szándékunk szerint az üzenet az emberek felé" - mondta.

A családja nemrég azzal kapcslatban kapott megkeresést, hogy Aigner Szilárd munkássága előtt tisztelegve a nevét viselő díjjal tüntetnének ki fiatal tudósokat.

"Szilárdra így is bármikor gondolhatnak a tisztelői, számukra, számunkra ott van a szélben, szivárványban, zivatarban, napsütésben" - mondta a Blikknek Pártai Lucia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.