A 26. emeletről akart kiugrani a legendás sportoló: azt akarta, érjen véget a szenvedése

Forrás: Getty Images via AFP/2012 Getty Images/Al Bello -
öngyilkos Jelena Dokic öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelena Dokic teniszező 2014-ben vonult vissza, a sikeres sportoló élete sosem volt egyszerű korai depressziója miatt. A sportoló bevallotta, áprilisban közel állt az öngyilkossághoz.

Jelena Dokic élete sosem volt egyszerű, édesapja agressziója és a bántalmazások miatt a sikerei ellenére sem volt felhőtlen az öröme, hiába mutatta meg már 16 évesen is elképesztő tehetségét. A Jugoszláv játékos ezért el is hagyta hazáját és ausztrál színekben indult, majd megint jugoszláv, később pedig szerb–montenegrói színekben játszott. A 2014-ben visszavonult játékos megrendítő posztban vallott arról, hogy nemrég majdnem öngyilkos lett.

Jelena Dokic remek játékos volt Forrás: Getty Images via AFP/2012 Getty Images/Al Bello

"Majdnem leugrottam a 26. emeleti erkélyemről, öngyilkos akartam lenni. Sosem fogom elfelejteni azt a napot. Minden homályos. Minden sötét. Nincs hang, nincs kép, semminek nincs értelme... csak könnyek, szomorúság, depresszió, szorongás és fájdalom. Az elmúlt hat hónap kemény volt" - számolt be a sportoló. Azt akarta, hogy véget érjen a szenvedés, de szerencsére nem tette meg, és azért osztotta meg a történetét, mert tudja, hogy nincs egyedül ezzel a küzdelemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.