Fogy az idő: már csak 1 hétig lehet SZÉP-kártyával fizetni a boltokban

Forrás: OTP -
SZÉP kártya rendelet SZÉP-kártya Orbán Viktor kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amennyiben a kormány nem tesz lépéseket a tavaly karácsonykor bejelentett rendelet meghosszabbítását illetően, július 1-től már nem lehet a pihenőkártyát élelmiszervásárlásra használni az áruházakban.

Orbán Viktor tavaly karácsonykor bejelentette, hogy az egyébként szállás, éttermi étkezés vagy szabadidős élmények fedezésére szolgáló kártyával 2022 februárjától május végéig bolti élelmiszert is lehet vásárolni. Ezt a rendeletet áprilisban július 1-ig meghosszabbították. Amennyiben az elkövetkezendő egy hétben a kormány nem lép a rendelet érvényben tartásáért, ez a könnyítés a jövő hét végével megszűnik – írja a penzcentrum.hu

Forrás: OTP

A vendéglátósok mindenképp fellélegezhetnek egy kicsit, ha ez bekövetkezik, mivel a SZÉP-kártyás fizetés még azokat is az éttermekbe csalta, akik egyébként nem mentek volna. A rendelet érvénybe lépését követően azonban ezek a potenciális vendégek inkább a kereskedelmi láncokban vásároltak, ezzel is megnehezítve a vendéglátósok helyzetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.