Ilyen büntetést kapott az Óbudai Zsinagógában rongáló férfi

Forrás: Shutterstock -
óbudai zsinagóga rongálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Garázdaság miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélték azt a 39 éves férfit, aki betört és rongált az óbudai zsinagógában, mert nem tudta felhívni a barátnőjét, aki ott dolgozott.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság ítélete alapján a férfinak 240 ezer forintot kell fizetnie, ha nem teszi, fogházba kell vonulnia - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

Forrás: Shutterstock

Azt írták, hogy a vádlott május 14-én hajnalban a óbudai zsinagógához ment, mert nem érte el telefonon az ott dolgozó barátnőjét. Becsengetett a személyzeti bejáratnál, és mivel nem sikerült bejutnia, elment. Később visszatért, a személyzeti bejáratnál felszerelt biztonsági kamerát letépte, és ismét távozott. Pár perc elteltével azonban ismét megjelent az imaháznál,a főbejárati ajtót berúgva bement az épületbe, ahol egy másik ajtót is megrongált. Később az imaház oldalánál lévő, konyhaként működő konténerépületet is megrongálta.

A férfi csaknem százezer forintos kárt okozott - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.