Az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt: ekkor ér ide az eső

hidegfront zivatarveszély időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunántúlra hoz több csapadékot az érkező hidegfront - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint megjegyezték: az eddigi lényegében száraz idő miatt is felmerül a kérdés, hogy az enyhülés mellett érkezik-e számottevő csapadék. Azt írták, a válasz nem olyan egyszerű, ennek szemléltetésére közzé is tettek a keddi csapadék kilátásokról egy ábrát, amely ötven különböző forgatókönyvet vázol fel.
Ezek alapján a meteorológiai szolgálat azt írta: a záporos, zivataros jelleg miatt nem lesz egységes a csapadékkép. Példaként erre azt írták, ez az a helyzet, amikor az utca egyik végét elkaphatja a zivatar, másik felében meg alig esik valami. A csapadék zöme a Dunántúlon várható.

Az érkező hidegfront és... - Országos Meteorológiai Szolgálat | By Országos Meteorológiai Szolgálat | Az érkező hidegfront és az eddigi lényegében száraz idő miatt felmerül a kérdés, hogy az enyhülés mellett érkezik-e számottevő csapadék. A válasz nem...

2.5K views, 213 likes, 1 loves, 60 comments, 25 shares, Facebook Watch Videos from Országos Meteorológiai Szolgálat: Az érkező hidegfront és az eddigi lényegében száraz idő miatt felmerül a kérdés,...

Kedden napközben az Északi-középhegységet, majd délután, este az Alföldet is elérhetik a zivatarok. Utóbbi kapcsán kiemelték, hogy az Alföldön a száraz, forró levegő miatt a zivatarokat nagy, akár 80-90
kilométer/órás széllökések kísérhetik. Az intenzív cellákat emellett - főként a Dunántúlon - felhőszakadás kísérheti - ismertette a meteorológiai szolgálat azt kérve, hogy mindenki kövesse figyelmeztetéseiket, riasztásaikat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még keddre is az ország nagy részére adott ki a hőség veszélye miatt figyelmeztetéseket: Békés megyére harmadfokút, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokút, míg Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokút.Zivatarveszély miatt az egész országra, továbbá több nyugati megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki.

Az országos tisztifőorvos múlt hétfőtől rendelte el - eredetileg csütörtök éjfélig - a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást. Ezt közben július 4., hétfő éjfélig hosszabbította meg.

Az előrejelzés szerint kedden hajnalban 17-23 Celsius-fokot mérhetnek. A csúcsértékek 24 és 37 fok között alakulnak, a magasabb értékeket délkeleten, az alacsonyabbakat nyugaton mérhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.