Itt a hidegfront: szélre záporra számíthatunk - Eddig tart a hűvösebb idő

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem bírtad a kánikulát, akkor most a te időd jön. Hűvösebb, szelesebb, csapadékosabb lesz az időjárás. 

Péntek


Gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan alakulnak ki záporok, hajnalban a déli tájakon csendes eső is lehet. Délutántól a Dunántúlon már jelentősen csökken a felhőzet. Mérsékelten meleg idő lesz 25 fok körüli maximumokkal. Az északnyugati szél megerősödik.

Szombat


A többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, melyekből inkább csak néhol a keleti területeken fordul elő zápor. Erős marad az északnyugati szél. 23-29 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Forrás: Shutterstock

Vasárnap


Továbbra is gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Délelőtt elszórtan, délután a keleti országrészben több helyen lehet eső, zápor, zivatar. 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős széllökések lesznek.

Hétfő és kedd


Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás, már csak néhol fordul elő csapadék. Erősödik a nappali felmelegedés: hétfőn 26, kedden 29 fok körül változhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.