Szörnyű tragédia: héliummérgezésbe halt bele egy 5 éves kisfiú

Forrás: Pixabay -
lufi gyász kisgyerek tragédia hélium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötéves kisfiú egy dínó alakú héliumos lufiba akart belemászni, hogy meglepje a családját. 

Az édesanya, Lisa elmondása szerint a család kint volt a kertben, amikor megtörtént a tragédia. Bement, hogy megnézze ötéves kisfiát, Karltont, akire eszméletlenül talált rá a földön, fején a héliumos lufival.

"Amikor bementem, a földön feküdt, fején a lufival. Egy dinoszaurusz alakú léggömb volt, ami pont akkora volt, mint ő. Azt hiszem, azért akart belemászni, hogy meglepje az unokahúgait. Gyorsan lehúztam a lufit a fejéről, közben sikítottam. Azt hiszem, a teraszajtóhoz vittem. Tudtam, hogy elment, nem reagált semmire. Tágra nyílt a szeme és nagyon sápadt volt" - idézi az édesanyát a Daily Mail.

Illusztráció Forrás: Pixabay

A kiérkező mentők újraélesztették a kicsit, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. Hat napot töltött intenzív osztályon, végül június 29-én lekapcsolták a gépekről. A kisfiú halálát héliummérgezés okozhatta; ezt egyelőre nem erősítette meg a halottkém.

Az édesanya szeretné felhívni a figyelmet a hélium veszélyeire, hogy ne történhessen meg másokkal is a tragédia.

Az utóbbi hetekben nem ez volt az első tragikus eset, amit héliummal töltött lufi okozott. Júniusban egy nyolcéves kisfiú vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.