Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Duna életmentés vízbe esett Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó idő beköszöntével megszaporodtak a hazai vízibalesetek. Szinte naponta kapjuk az újabb híreket vízbe esett, elsodort vagy a mélybe merült emberekről, akik közül sajnos többek életét már a vízimentők sem tudják megmenteni.

Hétfő hajnalban riasztás futott be a rendőrséghez, ugyanis egy nőt sodort magával a Duna a fővárosban a XI. kerület magasságában. A Dunai Vízirendészet perceken belül a helyszínre ért a szolgálati kisgéphajóval és miután észlelték a nőt, megfogták és biztonságosan a hajóra emelték. A balesetet szenvedett hölgyet a Budapesti Vízirendészeti Rendőrőrsre szállították, ahol a mentősök már készenlétben álltak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/ Sergey Nivens

– nyilatkozta a Borsnak Balázs Benedek rendőr főhadnagy.

A nő vízbe esésének körülményei egyelőre tisztázatlanok, ugyanis a mentés során olyan zavart és sokkos állapotban volt, hogy nem tudott összefüggően beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.