Sokkoló tragédia! 14 éves fiú mentette ki a Dunából a 7 éves kislányt, de a nővérét elnyelte a víz

Forrás: Shutterstock -
veszély Duna Visegrád életmentés gyerekek tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 14 éves fiú a szomszédban élő 7 éves kislánnyal és annak 16 éves nővérével bement a Dunába a visegrádi, erős sodrású szakaszon. Miután a lányokat elkapta egy örvény, a fiatal fiú a kisebbik lányt még ki tudta menteni a vízből, de a kislány nővérét elnyelte a sodrás.

A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem együttes erővel, búvárokkal, hajókkal, helikopterekkel és szonárral kezdték keresni az eltűnt lányt, de egyelőre nem találták meg.

A fiatalok szülei a Blikknek elmondták, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy gyermekeik a Duna partjára indulnak, csak azt tudták, hogy elmennek sétálni. A 14 éves fiú édesanyja óránként hívta gyermekét, hogy éppen merre járnak, ők így értesültek a történetekről.

Visegrád Forrás: Shutterstock

"Elmondása szerint derékig mentek be a Dunába, az erős sodrás miatt pedig ki akartak jönni, de hirtelen minden elsötétült. A talpával még érezte a talajt, így sikerült elrugaszkodnia. Kapálózott, a kislány pedig belekapaszkodott, így kivitte. A nővérét viszont már hiába kereste. Ahogy kijött, már hívta is a segélyhívót" – mondta az édesanya, hozzátéve, fia teljesen összetört lelkileg.

A két család közel áll egymáshoz, sok időt töltenek együtt. Kárpátaljáról származnak, és pár hónappal korábban együtt érkeztek Magyarországra a háború elől, azóta pedig az egyik helyi szállodában dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.