Súlyos döntésre szánta el magát a kormány: kénytelenek korlátozni a vízfogyasztást Horvátországban

korlátozások Vészhelyzet Horvátország ivóvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A horvátországi Isztria megyében olyan súlyos az aszály, hogy a kormány kénytelen korlátozni a vízfogyasztást. Hétfő hajnaltól él a törvény, ami alapján tilos ivóvízzel autót mosni és pázsitot öntözni, a strandokon azzal zuhanyozni.

A horvát kormány azzal indokolja a döntését, hogy a vízhelyzet rosszul alakult az utóbbi hetekben, és a következő egy hónapban nem számítanak pozitív változásokra.

"Mindenkit arra kérek, takarékoskodjon az ivóvízzel az elkövetkező időszakban azért, hogy ne kelljen még ennél is szigorúbb lépéseket elfogadni"

– fogalmazott Miletic.

Súlyos döntésre szánta el magát a kormány: kénytelenek korlátozni a vízfogyasztást Horvátországban Forrás: Shutterstock

A szabály értelmében Isztria megyében tilos ivóvízzel autót mosni és pázsitot öntözni, a strandokon azzal zuhanyozni. Önkormányzati dolgozók ellenőrzik majd a szabályok betartását, és súlyos pénzbüntetésre számíthat, aki azokat megszegi - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.