Jön a hidegfront! Ezeken a területeken 20 fokkal lesz hűvösebb, mint a hétvégén

Forrás: Kálló Péter -
hidegfront kánikula lehűlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zivatarokkal érkezik a hidegfront, de az alföldi területeken még marad a kánikula - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

A meteorológiai szolgálat zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
Mint kiemelték: az északnyugati felől érkező hidegfront hatására először a Dunántúl északi és nyugati felén várhatók záporok, zivatarok. A nap folyamán egyre többfelé lehet majd számítani zivatarra, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a dunántúli területeken, valamint az Északi-középhegység térségében.

A zivatarokat intenzív csapadék (10-20 milliméternyi, a Dunántúl délnyugati felén akár 20-30 milliméternyi eső), viharos széllökés és jégeső kísérheti.

A hidegfront hatására kedden az alföldi területekre korlátozódik a hőség, ott a napi középhőmérséklet általában 25, de a dél alföldi területeken 27 Celsius-fok körül alakulhat.

Jön a hidegfront! Ezeken a területeken 20 fokkal lesz hűvösebb, mint a hétvégén Forrás: Kálló Péter

Így a hőség miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint kedden a maximumhőmérséklet az ország északnyugati felén 25 és 32, a délkeleti felén 32 és 38 fok között valószínű. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.


A következő napokban még továbbra is többfelé lehetnek 35 fok körüli csúcsértékek. A hétvégén várható hidegfront hatására mérséklődik tovább a kánikula.

Az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, de ezt később kedd éjfélig meghosszabbította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.