Augusztus 6-ától a 7-es buszokra a budai szakaszon hétvégente csak az első ajtón lehet majd felszállni.

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 7-es autóbuszok budai, Rudas Gyógyfürdő és Albertfalva vasútállomás közötti szakaszán augusztus 6-ától, szombattól. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznapokon továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra a buszokon. Akinek nincs jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni - írja a BKK.

Hétvégente a 7-es busz budai vonalán is elsőajtós felszállás leszForrás: BKK - Budapesti Közlekedési Központ / Facebook.com

"Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. (...) A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be" - írták.