Egy édesanya beperelte a Facebookot, mert 13 éves lánya súlyos mentális problémákkal küzd miatta

Forrás: Bloomicon/Shutterstock.com -
édesanya Facebook gyermek per Facebook-függő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cecilia Tesch komoly lépésre szánta el magát: beperelte a  Facebook anyavállalatát, a Metát, mivel úgy gondolja, hogy 13 éves kislánya súlyos mentális problémáiról a közösségi oldal tehet.

Cecilia Tesch 13 éves kislánya már 7 éves kora óta aktív felhasználója a Facebooknak. Az édesanya szerint a közösségi oldal tehet arról, hogy gyermeke súlyos önértékelési problémákkal küzd.

Cecilia elmondása szerint a gyerek állandóan az értesítéseket figyeli, ezért alvás- és evészavarok alakultak ki nála. Az édesanya ezen kívül súlyos mentális problémákat, szorongást és depressziót is felfedezett lánya viselkedésében.

Beperelte az édesanya a Facebook anyavállalatát: 13 éves lányának súlyos mentális problémái vannak a közösségi oldal miatt Forrás: Bloomicon/Shutterstock.com

A Facebook szabályzata szerint csak 13 éves kor felett lehet valaki hivatalos felhasználója az oldalnak, az édesanya és ügyvédje szerint a Meta nem figyel eléggé arra, hogy valóban meggátolja a fiatalkorúak regisztrációját. A jogi úton benyújtott érvelésük szerint az életkor-ellenőrző funkció mindkét közösségi oldalon nagyon gyenge - írja a Daily Mail.

A nő július 20-án adta be a keresetét a bíróságnak, azóta már 12 hasonló per is indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.