Beteget szállító mentő is belefutott az Üllői úti buszbalesetbe: közel húsz ember került kórházba

mentő Karambol Üllői úti buszbaleset Üllői út baleset sérültek Budapest buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas baleset történt szerda délután Budapest XVIII. kerületében. Az Üllői út és a Szarvas csárda tér kereszteződésében egy autó és egy busz ütközött, a menetrend szerint közlekedő jármű pedig a közeli villamosmegállóba csapódott, kidöntve az egyik felsővezetéktartó oszlopot.

A Baleset-info értesülései szerint a karambolt a személygépjármű sofőrje okozta, aki tudatmódosító szer hatása alatt ült a volán mögé. Az autóbusz szabályosan közlekedett és egyenesen haladt volna tovább, amikor a vezető észlelte, hogy a Suzuki a piros jelzés ellenére behajt a kereszteződésbe. A buszsofőr elrántotta a kormányt, de ezzel sem sikerült megakadályoznia az ütközést.

A portál szerint a balesetet okozó autó forgalomból kivont állapotban volt.

A buszvezető a mellkasán, a combján és a fején szenvedett sérüléseket, a Suzuki sofőrjének életéért viszont heroikus küzdelmet folytattak már a helyszínen a mentősök. Az Országos Mentőszolgálat nyolc mentőegységgel, összesen 24 életmentővel vonult a helyszínre, ugyanis többen a busz utasai közül is megsérültek. A balesetbe ráadásul egy olyan mentőkocsi is belefutott, mely egy másik beteget szállított.

A Suzuki sofőrjét életveszélyes sérülésekkel, a további 17 sérültet stabil állapotban szállították kórházakba – számolt be a mentés részleteiről az Országos Mentőszolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.