Óriási velőscsonttal jutalmazták Főnököt, a rendőrkutyát, aki egy erdőben mentett életet

Forrás: police.hu -
életmentés rendőrség rendőrkutya rendőr jutalom velőscsont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország belügyminisztere arany fokozatú érdemjelet adományozott három Pest megyei rendőrnek. Természetesen Főnök, a személykereső kutyus sem maradt ki a jutalmazásból: ő egy kék szalaggal átkötött velőscsontot kapott.

Augusztus 20-án vehette át a jutalmát a 2022. július 26-án életet mentő három rendőr és négylábú társuk. Július végén a 112-es segélyhívón keresztül kért segítséget egy 49 éves férfi. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

A rendőri egységek késlekedés nélkül indultak, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben.Hála Főnöknek, Jánost végül megpillantották az avarban, és szerencsére életben találtak rá. A férfi azóta jobban van.

Főnök jutalma egy nagy velős cupák volt. Forrás: police.hu

Magyarország belügyminisztere a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velőscsonttal -írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.