koronavírus koncentráció NNK szennyvíz koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

A közleményben azt írták, hogy a 33. héten a vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia látszik Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben, csökkenés tapasztalható Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán, míg a többi helyszínen a tendencia stagnáló.

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 mintavételi hely esetében az emelkedett, egy mintavételi helyen pedig - Zalaegerszegen - a mérsékelt kategóriába esik.

Megállt a szennyvízben mért koronavírus koncentráció csökkenése Forrás: Shutterstock

A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - írták.

A koronavírussal kapcsolatos híreink megtekintéséhez kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.