Izgalmas felfedezés: Szent Péter születési helyére bukkanhattak a régészek

Forrás: AFP/Menahem Kahana -
Szent Péter régészet vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
János evangéliuma Bétszaida települését nevezi meg Péter, András és Fülöp apostolok születési helyeként, emellett Jézus Krisztus két híres csodája is ide köthető.

Régészek egy csoportja a közelmúltban a Kineret-tó közelében fekvő El-Aradzsnál folytatott ásatást egy, valószínűleg a bizánci periódusban épült bazilikánál. A szakemberek a lelőhelyen nemrég egy Péter apostolra utaló feliratra bukkantak. Mordechai Aviam, a Kinnereti Főiskola munkatársa és Steven Notley, a Nyack College kutatója által vezetett csapat szerint a székesegyház Péter, illetve testvére, András születési helyét jelöli.

Bár Péter születése és az építkezés között nagyjából 500 év telt el, a szakértők úgy gondolják, hogy a bizonyítékok elég meggyőzőek. Notley szerint a bazilikát talán az apostol tiszteletére szentelték – írja a 24.hu.

A Kineret-tó Forrás: AFP/Menahem Kahana

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.