Gyász! Elhunyt a magyar énekesnő

halál operaénekes gyász Hegyes Gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
81 éves korában elhunyt Hegyes Gabriella, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja. A szomorú hírről a debreceni Csokonai Színház számolt be.

Hegyes Gabriella életének 81. évében hunyt el 2022. augusztus 30-án.

"Társulatunk mély megrendüléssel fogadta a hírt, hogy elhunyt Hegyes Gabriella, a Csokonai Színház örökös tagja. Hegyes Gabriella 1941-ben született Nyíregyházán. A Liszt Ferenc-díjas szoprán Debrecenben kezdte zenei tanulmányait: a debreceni zenei szakiskola ének szakán tanult, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ének szakán végzett. Ezután magánúton képezte tovább magát, Zádor Endre irányítása alatt. 1967-ben szerződött a Csokonai Színházhoz operaénekesként. A debreceni közönség olyan nagyszerű alakításait élvezhette, mint Blonde Mozart Szöktetés a szerájból című operájában, Pamina a Varázsfuvolában, Marcellina Beethoven Fideliojában, Melinda a Bánk bánban, vagy Mimi Puccini Bohéméletében, hogy csak néhány szerepét említsük" - olvasható a közleményben.

Temetéséről később adnak hírt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.