Borongós, őszi idővel indul a szeptember: hűvös reggelek és eső jellemzi a következő napokat

Fotó: Major Kata - Origo -
időjárás-előrejelzés őszi időjárás időjárás ősz őszi idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hivatalosan is véget ért a nyár, és nagyon úgy tűnik, hogy a szeptemberrel együtt megérkezett a kora őszies, hűvösebb idő is. Mutatjuk, milyen idő várható a következő napokban!

Az iskolakezdés napján erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé leszakad az ég, keleten csak néhol fordul elő kisebb csapadék. Délután inkább délnyugaton várható eső, zápor, zivatar, az északnyugati, majd az északkeleti szél megerősödhet. A hőmérséklet 19-26 fok között alakul, igazi, kora őszi időnk lesz.

Pénteken a déli és a keleti területeken erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, csapadék csak a Tiszántúlon várható. Felélénkül a hűvös, északkeleti szél, 23-24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton a Tiszántúlon csökken, délutántól a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet. Napközben többórás napsütés várható, késő estétől kezdődhet eső a Nyugat-Dunántúlon. Reggel 10-15, délután akár 27 fok is lehet.

Fotó: Major Kata - Origo

Vasárnap nyugat felől az egész ország területén beborul az ég, és egysre több helyen várható zápor, eső. A hőmérséklet kellemes, 20-24 fok körül alakul, a jövő hét elején azonban kisebb felmelegedés kezdődik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.