Fizetőssé válik a Lidl népszerű, eddig ingyenes szolgáltatása: ekkora összegre számíthatnak a vásárlók

Lidl fizetőssé válik elektromosautó-töltés elektromos autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő héttől, azaz szeptember 12-től Németországban is fizetni kell majd a Lidl parkolóiban kihelyezett elektromosautó-töltők használatáért.

A Schwarz Csoport által működtetett boltoknál, így a németországi Lidl és Kaufland üzleteinél kihelyezett töltőállomásokat eddig ingyen használhatták a vásárolók. Az ingyenesség megszüntetésére azért kerül sor, mivel jelentősen megugrott a töltések száma: egy töltőt korábban naponta 4-9 alkalommal használtak, ma viszont már 15-20 eset az átlagos.

A német Lidl és Kaufland üzletek parkolóiban összesen 1300 e-autó töltési pont üzemel, ezt összesen újabb 1800-zal szeretnék bővíteni – írja a villanyautosok.hu.

Forrás: Damian Lugowski / Shutterstock

A töltési díj AC töltők esetén (43 kW teljesítményig) 29 cent/kWh lesz, míg a DC töltőket 150 kW teljesítmény alatt 48 cent/kWh, 150 kW teljesítménytől 65 cent/kWh díjért vehetik igénybe az ügyfelek – olvasható a portálon.

Németország előtt már Szlovákiában és Csehországban is azt a döntést hozta a Lidl, hogy fizetőssé teszi az eddig ingyenesen kínált szolgáltatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.