Filléres tippek, amikkel otthonunkban tarthatjuk a meleget: íme

Forrás: Shutterstock -
meleg tippek szigetelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen foglalkoznak azzal, hogy optimalizálják a fűtésüket és a lehető legtöbb meleget az otthonukban tartsák. Íme, néhány tipp, ami segíthet.

Mindenki foglalkozik azzal, hogy a lehető legtöbb meleget az otthonában tartsa. A legjobb megoldás természetesen az ablakok cseréje és a megfelelő szigetelés, ám ha erre nincs lehetőség, más módszerekhez kell folyamodni. Íme, néhány tipp, ami segíthet.

1. Buborékfólia az ablakra
Ha nem hőszigetelt üveg van az ablakban, akkor sok energiát veszíthetünk, ezért érdemes az üveget egy plusz réteggel ellátni, ugyanis minden réteg számít. A buborékfóliát a buborékos felével kell a megtisztított, benedvesített ablakra feltenni. A nedvesség oda fogja ragasztani, de arra figyelnünk kell, hogy ne maradjon levegős felrakás után.

Tartsuk otthonunkban a meleget Forrás: Shutterstock

2. A radiátor mögé is tegyünk fóliát
A meglévő fűtőrendszer teljesítményét maximalizálhatjuk akkor, ha a radiátor mögé hőtükörfóliát ragasztunk. Egyszerű vele bánni, hiszen csak méretre kell vágni, majd felragasztani. Nem baj, ha a fólia néhány centivel túlnyúlik a radiátoron.

3. Szigeteld az ablakot
Ha nincs lehetőség az ablak cseréjére, akkor is sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb hőt veszítsünk. A rosszul szigetelő nyílászárókon ugyanis sok meleg szökik ki, ezért érdemes a keretet ablakszigetelő gumival vagy szivaccsal körberagasztani. Öntapadós, vagyis rendkívül egyszerű és gyors a felrakása - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.