Elsősegélyszobával kialakított fogadóépületet építettek a Rám-szakadéknál

Forrás: Life.hu -
Pilisi Parkerdő Vadálló kövek Rám-szakadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Visegrádi-hegység egyik frekventált kirándulóhelyén, a Rám-szakadékban információs és elsősegély-központot adott át a területet és a környező erdőket kezelő Pilisi Parkerdő.  A fából készült könnyűszerkezetes épületben nemcsak a Rám-szakadékba látogatók, hanem a Vadálló-kövekre, a Prédikálószékre vagy Dobogókőre tartó turisták is tájékozódhatnak a környékbeli célpontokról és látványosságokról.

A közeli két, nehezen járható turistaútvonal miatt az épületben külön helyiséget alakítottak ki a bajba jutottak ellátására. Defibrillátor, elsősegély-csomag és hordágy mellett megtalálhatók a kullancs- és darázscsípés elleni eszközök és gyógyszerek. A berendezések használatát szakképzett személyzet segíti.

A 35 méter mély Rám-szakadékban a parkerdő 2005-ben létrákkal és korlátokkal könnyítette meg a feljutást, és az útvonalat biztonsági okok miatt a Szlovák Paradicsomból ismert példák nyomán felfelé egyirányúsították.

Forrás: Life.hu

A fogadóépület a Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg, egy csaknem félmilliárd forintos projektben, melynek része volt a források tisztítása, környezetük felújítása, valamint útirányjelző és információs táblák kihelyezése.

A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A társaság kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.