Ököllel támadt az ápolónőre egy 17 éves fiú a Nógrád megyei kórházban

Forrás: Shutterstock -
Nógrád megye támadás kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly nyáron egy 17 éves fiú az egyik rokonával édesanyját ment meglátogatni a balassagyarmati kórház neurológiai osztályára. A látogatásból végül támadás lett: a fiatalkorú ököllel ment neki az egyik ápolónőnek. 

Tavaly nyáron a balassagyarmati kórház szabályai szerint egy beteghez egy nap csak egy, védettségi igazolvánnyal, vagy negatív koronavírusteszttel rendelkező látogató érkezhetett. Mivel a 17 éves fiúnak, aki édesanyját ment meglátogatni az intézménybe, sem negatív tesztje, sem védettségi igazolványa nem volt, az osztályra nem léphetett volna be.

A rokonát, aki megfelelt a feltételeknek, beengedték, ő pedig később titokban, az ápolók tudta nélkül beengedte a fiút az osztályra - írja a Ripost.

Ököllel támadt az ápolónőre egy 17 éves fiú a nógrád megyei kórházban Forrás: Shutterstock

Az egyik szakápoló azonban észrevette az engedetlenséget és távozásra szólította fel a fiút, mire ő az öklét fenyegetően a nő arcához emelte, majd bement édesanyja kórtermébe.

Az ápoló ezután visszatért a megkezdett ételosztáshoz, mikor azonban elhaladt a kórterem mellett, a fiú kirohant, durva szavakkal illette a nővért, majd ököllel megütötte.

A nő védekezésképpen egy tejbegrízzel teli tányért dobott a vádlott felé. A fiú ezt követően futva elhagyta a kórházat. Az ápolónő a fülén és kezén könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az egészségügyi dolgozók közfeladatot látnak el, így fokozott büntetőjogi védelem illeti őket. A fiatalkorú vádlottal szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a fiú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt álljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.