Szikszói gyilkosság: kiderült, hogy az elkövető még szabadlábon van

Forrás: Shutterstock -
tettestárs ítélet szikszói gyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végignézte a gyilkosságot, de nem ő ölt - ez derült ki a volt polgárőr másodfokú tárgyalásán, akit korábban életfogytiglani fegyházra ítéltek, amiért végzett egy idős házaspárral még 2011-ben Szikszón. A férfit négy évvel ezelőtt gyanúsították meg a gyilkossággal, azóta el is ítélték, most azonban enyhítették a büntetését. A valódi gyilkos kilétét azonban továbbra sem lehet tudni.

Négy évvel ezelőtt kommandósok fogták el a szikszói polgárőrök vezetőjét. Azzal vádolták meg, hogy 2011-ben brutálisan megölt egy idős helyi házaspárt. A gyilkos valószínűleg téglával verte agyon a 83 éves férfit és a 79 éves feleségét, akiket madzaggal meg is kötözött. A polgárőr mindent tagadott, de tavaly mégis életfogytig tartó fegyházra ítélték, és leghamarabb 30 év múlva szabadulhatott volna. Időközben az ügy a Debreceni Ítélőtáblára került, ahol több tárgyalás is volt már.

A polgárőrt most bűnsegédlet miatt találták bűnösnek: az ítéletét megváltoztatták. A büntetését 17 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre enyhítik, mivel a férfi ezt a szörnyűséget egyedül nem követhette el, és a helyszínen egy másik DNS-t is találtak. Az áldozatokat nem a vádlott verte fejbe, hanem a társa, aki még ismeretlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.