Robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, a balesetben kilencen életüket vesztették. Nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak - közölte a helyi rendőrség szombaton.

A katasztrófa péntek este  történt Creeslough-ban, egyelőre ismeretlen okok miatt. Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a 400 fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Egy szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek.


A sérülteket az ír parti őrség helikopterével szállították kórházba. A helyiek segítségére siettek az észak-írországi hatóságok is. A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

Micheál Martin ír miniszterelnök azt mondta, hogy az Ír-sziget egésze megdöbbenve és teljesen lesújtva osztozik a helyiek fájdalmában. A kormányfő részvétét fejezte ki az egész település és azok számára, akik a tragédiában elvesztették szeretteiket. Megköszönte továbbá az ír és északír hatóságoknak, hogy hamar a helyszínre siettek, és a rendkívül traumatikus körülmények között is egész éjen át dolgoztak.