Félrenyelte a reggelit a budapesti szálloda vendége: a recepciós kezdte meg az újraélesztést

Forrás: 123rf.com -
mentőszolgálat újraélesztés Budapest félrenyelt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis híján tragédiával végződött egy idős nő és lányának reggelije. A vendégek egy budapesti szállodában fogyasztottak, amikor egyikük félrenyelt, a falat pedig elzárta a légcsövet.

Az eset még vasárnap történt az egyik budapesti szállodában. Egy 75 év körüli nőhöz riasztották a mentőket, aki reggeli közben félrenyelt, és habár a lánya azonnal alkalmazta a Heimlich-műfogást, sajnos nem vezetett sikerre. A nő légútja elzáródott és az asszony összeesett.

– írja Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Heimlich-műfogás Forrás: 123rf.com

"Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásnak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" – zárul a poszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.