cserbenhagyásos gázolás kerékpár Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megrendítő felelőtlenségről és szívtelenségről adott hírt ma a rendőrség: egy sofőr, aki gépjárművével a Győr közelében fekvő Öttevény felől Abda irányába közlekedett az 1-es számú főúton, kerékpárost gázolt, de megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A 2022. október 12-én 18 óra 45 perc körül történt baleset során az autóvezető nem tartott megfelelő oldaltávolságot a vele azonos irányban kerékpárral haladó börcsi férfi mellett és elsodorta őt. Az ütközés következtében a kerékpáros a jobb oldali füves árokba csapódott és súlyos sérüléseket szenvedett.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az út szélén fekvő biciklisről 2022. október 13-án a hajnali órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, ezt követően az 55 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított, melynek keretében a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a rendelkezésre álló adatok és a baleset helyszínén megtalált letört gépkocsialkatrész segítségével a feltételezett elkövetőt rövid időn belül beazonosították. A gyanúsítottat – egy 39 éves férfit – az egyenruhások 2022. október 13-án 19 óra 15 perckor elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A balesetet okozó győri férfit a rendőrök segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.