időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyrészt napos, száraz idő várható a hétvégén. Az éjszakák továbbra is fagymentesek lesznek, délutánonként 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntek reggelre kialakulhatnak a ködfoltok, de a reggeli, délelőtti órákban a látási viszonyok javulnak. Napközben a felhőtakaró kelet felé helyeződve fokozatosan szakadozik, csökken, délután már - a keleti, északkeleti megyék kivételével - egyre inkább gyengén felhős, napos idő lehet a jellemző. Csapadék nem valószínű, de az északnyugati határ közelében kisebb eső, zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég. Az északi határ mentén néhol előfordulhat gyenge eső, a déli szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Vasárnap általában napos idő várható a ködfoltok feloszlása után, de délutánig az északkeleti megyékben még némileg több lehet a felhő. Csapadék nem várható, a déli szél napközben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.